September 12, 2018

Македонија

Васко Ангеловски голем афирматор на македонската песна и традиција во далечната Австралија

Далечната 1982 година заминува од родниот Охрид за да живее и твори во далечната прекуокеанска земја Австралија и речиси цели 36 години од таму мислите…