September 7, 2018

Македонија

Џеват Рамаданоски со две антологиски инструменталки во поинаков призвук

Антологиските песни “Нелеј, налеј” и “Со маки сум се родил” во едно поинакво инстументално дело преточени преку виолината на охридскиот виолинист Џеват Рамаданоски. Џеват на…

Македонија

Незаборавна забава пред нашинците во Швајцарија

По повод големиот верски празник посветен на Пресвета Богородица , прекрасна и незаборавна вечер приредија Сузана Гавазова, Ице Атанасовски, Гоце Костоски Пејак и Александар Ристовски…

Македонија

Синот на Ламбе Алабаковски порасна во преслатко момче и тргна во градинка

Македонскиот пејач Ламбе Алабковски иако не е присутен на музичката сцена, сепак тој понекогаш е присутен во медиумите и може да прочитаме за неговите активности…