September 6, 2018

Македонија

“Бегај солзо врела” песна со која група “Соната” ќе настапи на Охрид Фест

Изминативе неколку години се редовни со свои настапи на охридскиот фестивал, каде секоја година пред публиката се појавуваат со нова песна. Велешката група Соната и…

Македонија

Започнува 25-тото јубилејно издание на “Охрид фест”

Денеска во Охрид, со песните создадени во духот на македонскиот фолклор ќе започне 25. јубилејно издание на меѓународниот музички фестивал „Охрид-фест – Охридски трубадури“. Во…

Свет

Фреди Меркјури е најдобар пејач на сите времиња

Британскиот  пејач Фреди Меркјури е најдобриот пејач во историјата, се наведува во истражување на австриски, чешки и шведски научници, објавено во списанието „Логопедикс Фониjатрикс Воколоџи“.