Рекордна гледаност на видео на кое Елена Јовческа свири гајда и прави мерак расположение

Единствена и неповторлива, младата прилепчакна Елена Јовческа каде и да се појави со гајдата ретко кој може да остане рамнодушен на нејзината изведба. Таков беше примерот и неодамнешниот настап на Елена во селото Ѓавато по повод големиот верски празник Голема Богородица, каде Елена направи незаборавна атмосфера и разви големо оро свирејќи со гајдата.

-Вака се негуваат културата, традицијата и обичаите. Секоја чест на оваа девојка, македонка , пишува во низата поитивни коментари на објавеното видео на кое Елена беспрекорно свири на гајдата.

Особено за истанување е и фактот што видеото бележи голем број прегледи како и споделувања.

Повеќе од атмосферата  на следниот линк:

ВАКА СЕ НЕГУВААТ КУЛТУРАТА ТРАДИЦИЈАТА И ОБИЧАИТЕ. СЕКОЈА ЧЕСТ НА ОВАА ДЕВОЈКА МАКЕДОНКА. С.ЃАВАТО Р.МАКЕДОНИЈА. ЗАТОА #БОЈКОТИРАМЕ #РЕФЕРЕНДУМ

Gepostet von Robert Klisuric am Dienstag, 28. August 2018

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*