September 2018

Македонија

“1762-ро Лето” во изведба на Силви бенд, Влатко со должна почит кон својот град

Бележат богат музички репертоар зад себе во забавната музика, а важат и како репер за македонската музика со бројните хитовски рефрени кои ги пласираа во…

Македонија

Запознајте ја новата тинејџ музичка ѕвезда во Македонија

Постарите не рекле за бадијала дека „крушата под круша паѓа“. Младата Анастасија Аврамовска, внука на нашиот истакнат македонски композитор и интелектуалец, академик Ристо Аврамовски, е…

Балкан

СЕМЕЈСТВОТО НА ОЛИВЕР ДРАГОЈЕВИЌ ГИ ПРЕДУПРЕДИ СИТЕ КОИ САКААТ ДА ПРОФИТИРААТ ОД НЕГОВОТО ИМЕ

Семејството на починатиот пејач Оливер Драгојевиќ упати порака во јавноста до сите оние кои сакаат на еден или друг начин да заработат од името на…

Македонија

Петар: Црпам инспирација од македонската култура и фолклор

По промоцијата на заедничката соработка на музички план помеѓу врвниот охридски виолинист Џеват Рамаданоски и младиот музичар во Австралија Петар Јованов, се пројавиле бројни понуди…