August 2018

Македонија

Мартин Стојаноски соработува со голем број музички имиња

Мартин Стојаноски соработува со бројни музички имиња од македонската сцена. Тој ги издвојува неговите успешни настапи со Влатко Миладиноски и група Интермецо, Далибор Ѓошиќ, Елена…

Македонија

Наум Петрески Далматинското дно го нурка заедно со Роман Абрамовиќ

Покрај редовниот одмор на охридско-струшката ривиера и кратко одмарање на некоја приморска плаза во соседството фолк легендата Наум Петрески не ја пропушта нималку и далматинската…

Македонија

Ќе се реставрира вечното почивалиште на Тоше Проески во Крушево

Општината Крушево денеска ќе почне со активностите за изработка на проект за изградба на достоен вечен дом на Тоше Проески на Гумење. Крушевскиот градоначалник Томе…