(ВИДЕО) Шпански Оркестар ја крена публиката на нозе со “Македонско девојче”

Оркестарот “BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA” во април направи промоција на својот најнов албум насловен како “Аvo Kanto” низ цела Германија.

За време на нивниот настап во Минхен, тие ја изведоа и најпознатата македонска песна “Maкедонско девојче”, a публиката се крена на нозе.

Oркестарот во кој членуваат: Робиндро Николиќ (Шпанија), Матиа Широса (Италија), Иван Ковачевиќ (Србија), Џулиен Чанал (Франција), Стелиос Тогиас (од Грција) и Сандра Санаџио (Шпанија), изведува традиционални песни од Источно европскиот регион, Јужна Америка и Средниот Исток.

Еве како во Минхен звучеше нашата “Македонско девојче”:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*