August 13, 2018

Македонија

Дали го погледнавте видео записот од Влатко Мелбурн Гајда?

Дали го погледнавте и дали ви се допадна видео записот од Влатко Мелбурн Гајда, насловен “Сирулска гајда”?! Влатко Велјаноски, добропознат во јавноста како Влатко Мелбурн…

Македонија

Оливера, швеѓанката со македонско потекло во подготовки за првата австралиска турнеја

Оливера Василевска, швеѓанката со македонско потекло, ја најавува својата прва голема австралиска турнеја.  Оливера изминативе години живее и работи во Шведска а е по потекло…

Македонија

Остави траен белег, кога Благоја пред 20-тина години се појави со кавалчето на Цветници

Својата долгогодишна музичка кариера ја бележи пред 25 години кога се појави на сцената со кавал и ја маркираше својата насока во музичката фолк сцена….