August 2, 2018

Македонија

Спектакуларен јубилеен концерт одржа Оркестар Маестрал

Спектакуларен концерт одржа Оркестар Маестрал од Битола, по повод 30 години постоење на македонската естрада. Присутните гости, покрај во нивните хитови имаа можност да уживаат…

Македонија

Силви Плевнеш истакнува дека порано фестивалите беа забава и дружење

  Ги сакавме фестивалите и токму поради тоа настапувавме многу, вели познатата Силви Плевнеш од бендот кој претставува репер за македонската забавна музика во 90-те…

Македонија

Група “Милениум” со позитивни очекувања од заедничкиот проект со Ефто Пупиноски

Заедничкиот проект на Битолската група “Милениум” со Ефто Пупиноски ќе им претставува главна потпора за нивната престојна австралиска турнеја. Секако нивните очекувања се пред се…

Македонија

Иако е далеку од родната земја, Љупчо Попоски- Попе сеуште твори македонска музика

Љупчо Попоски –Попе, познато име во македонската музика особено во поодминатите години, каде се јавува како музичар, аранжер и текстописец на бројни музички пејачи. Посебно…