Екипата на ИН продукција заедно со Наум и останатите музички имиња доаѓаат за Македонија

July 2, 2018 Vesna Bastovanska 0

Рано изутринава од Интернационалниот аеродром од Мелбурн екипата на ИН продукција заедно со Наум Петрески и останатите музички имиња веќе тргнаа за назад во родната […]

Ансамблот „Китка“ од Истибање најуспешен на фестивалот „Пеце Атанасовски“

July 1, 2018 Vesna Bastovanska 0

Фолклорниот ансамбл „Китка“ од Истибање е добитник на Гран при нагрдата за најдобар целосен настап на годинашниов 44.фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“, […]