Интернационален музички фестивал “ТРА ЛА ЛА” по 19-ти пат

Годинава по 19-ти пат ќе се одржи Интернационалниот музички фестивал “TРА ЛА ЛА ” во двата града, Охрид и Битола. На фестивалот учевство ќе земат претставници од 18 држави а сите ќе настапуваат во живо. Свеченото отворање на фестивалот ќе биде на 14 август, додека пак наредните денови, односно 15,16 и 17 август ќе бидат натпреварувачки денови.

Сопред организаторот, на 18 август предвидено е да бидат доделени наградите на Гала концерт во Битола, во Центарот за култура –голема сала. Притоа ќе бидат доделени прва, втора и трета награда во сите 5 возрасни категории. Прва, втора и трета награда во категорија музика од филм како и Гранд При џуниор и најголемата Гран При награда на фестивалот.

Овој фестивал претставува една од најголемите музички манифестации во Европа од ваков вид, на кој учевство земаат голем број претставници од повеќе земји.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*