Браќата Нуне подготвуваат нов албум

Направија прекрасна забава на неодамна одржаниот концерт на фолк дивата Татјана Лазаревска во Битола. Станува збор за двајцата големи виртуози на дувачки инструменти браќата Нуне или Филип и Раде

Нуневски. Тие навистина знаат да ја подгреат атмосферата, речиси буквално на сите нивни настапи каде што се поканети. Особено ја истакнаа блиската соработка на музички план со Татјана Лазаревска.

-Татјана Лазаревска е наш долгогодишен пријател, соработник, колега. Си имаме блиски односи во музиката. Заедно соработуваме. Не покани на оваа прекрасна убава вечер , да бидеме дел заедно со нејзе како нејзина придружба, истакнува Филип.

Браќата Нуне минатата година го промовираа својот прв албум и изразуваат задоволство од досегашната прифатеност на албумот од страна на публиката. Најавуваат и бројни новитети.

-Следно од нас, браќа Нуне е подготвуваме нов проект за кој исто така ќе има подобра промоција од таа што беше за првиот албум. Се она што треба и што не треба, научивме од првата промоција, па така да за оваа втората ќе ја направиме многу поубаво и побогато. Моментално тоа го подготвуваат. Нова промоција со нешто ново, додава Раде.

Сепак, детали не откриваат и ја оставаат публиката во мала неизвесност околу новитетот кој се подготвува од нивна страна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*