July 4, 2018

Македонија

Иако се релативно млади, имаат бројни настапи ширум земјава периодов

Имаат бројни настапи периодов ширум целата земја. Момците од Адреналин бенд се надеваат дека во есенскиот период ќе отпатуваат и на турнеја во подалечните земји….

Македонија

Ѓорѓи Стојчески истакнат гајдаџија со бројни реализирани дела

Ѓорѓи Стојчески важи за еден од попознатите гајдаџии во далечната Австралија. Тој во досегашниот негов музички репертоар има бројни инструментални гајдаџиски ора, како и снимено…