Ансамблот „Китка“ од Истибање најуспешен на фестивалот „Пеце Атанасовски“

July 1, 2018 Vesna Bastovanska 0

Фолклорниот ансамбл „Китка“ од Истибање е добитник на Гран при нагрдата за најдобар целосен настап на годинашниов 44.фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“, […]