July 2018

Македонија

По јубилејниот концерт, Маестралци заминуваат на турнеја во Америка

Оркестар Маестрал ја најавуваат големата турнеја во Америка која започнува на 22-ри август, а завршува на 9-ти септември. Во октомври ќе остварат неколку настапи во…

Македонија

Наум Петрески пријатно изненаден што во Австралија сеуште се негува македонската музика

Големи впечатоци кои сеуште се свежи во сеќавањата, со оглед на тоа што нема ни месец откако Наум Петрески се врати од големата австралиска турнеја….

Македонија

Секоја година настапува на различни места, Спасе Матлијоски причилно најбаран низ охридско –струшката ривиера

Важи за еден од најбараните музичари на охридско-струшката ривиера, речиси го има на секоја селска слава, веселба  и слично. Младиот стружанец Спасе Матлијоски е неизоставен…

Македонија

Група “Милениум” и Ефто Пупиноски со заеднички проект на турнеја во Австралија

Проект со одбрани македонски народни песни, подготвија во изминатиов период познатата група од Битола “Милениум” и доајенот на македонската народна песна Ефто Пупиноски. Овој проект…