June 2018

Македонија

После паничната вест, Зуица тврди дека Наум се откажал од риболовот?!

Големата панична вест која беше пласирана пред една недела со исчезнувањето на јахтата во која беше големото македонско музичко име Наум Петрески и негови блиски…

Македонија

Спасен повеќе го преферира западниот дел на Македонија за настапи

По бројните работни ангажмани кои ги имаше изминатиов период, фолкерот Спасен Силјаноски и за периодов кој престои најавува доста закажани настапи особено во западниот дел…

Македонија

Охридското социјално друштво Св.Наум Охридски од Мелбурн слави 35 годишен јубилеј на Охридскиот бал

Се е подготвено за големиот најавен Охридски Бал во Мелбурн, Австралија. Организаторот, Охридското Социјално Друштво Св. Наум Охридски , деновиве ги прави и последните мали…

Македонија

Зуица презадоволна од Австралиската турнеја, луѓето си заминуваат среќни од концертите и тоа ми ја полни душата

Феноменална медиумска покриеност на сите досегашни концерти од големата Австралиска турнеја на легендата на македонската песна Наум Петрески, е ставот на неговата сопруга Зуица Лазова…