June 29, 2018

Македонија

Викендов по 44-ти пат во Долнени Фестивалот на народни инструменти и песни “Пеце Атанасовски”

Викендов во Долнени , прилепско ќе се  одржа 44-от Фестивал на народни инструменти и песни “Пеце Атанасовски”. Учевство на фестивалот ќе земат  околу 250 исполнители…

Македонија

Благица Павловска : Недостигаат повеќе музички емисии !

Благица Павловска вели дека недостигаат повеќе емисии преку кои ќе се презентира македонската песна. Таа додава дека промоцијата на македонската музика најповеќе зависи од главата…

Македонија

Судскиот процес за подметнатиот пожар пред ИН продукција никако да почне, постојано се одложуваат закажаните рочишта

Речиси една година измина од обидот за подметнување пожар во просториите на ИН продукција во Охрид од страна на познат македонски пејач, а спорот сеуште…