June 8, 2018

Македонија

Јовческа : Песната немора да биде фестивалска за да е добра и слушана !

“Нашите фестивалите не се тоа што биле порано.”-истакна фолкерката Елена Јовческа. Според неа, новите песни би било многу подобро да се претстават преку професионално видео,…

Македонија

Годинава нов проект од Наум , Фолклорна бајка на Наум Џуклески со пријателите

Ако изминативе две години стана препознатлив по проектот кој го реализираше во Охрид насловен како “Фолклорна бајка”, оваа година Наум Џуклески најавува еден поголем и…