June 2018

Ексклузивно

Охридското социјално друштво “Свети Наум Охридски” додели благодарница на ИН продукција и ИН ТВ

По 35-ти пат во Мелбурн се одржа Охридскиот бал на кој се доделуваат благодарници на значајни личности кои допринесуваат во реализирање на проектите на социјалното…

Македонија

Викендов по 44-ти пат во Долнени Фестивалот на народни инструменти и песни “Пеце Атанасовски”

Викендов во Долнени , прилепско ќе се  одржа 44-от Фестивал на народни инструменти и песни “Пеце Атанасовски”. Учевство на фестивалот ќе земат  околу 250 исполнители…

Македонија

Благица Павловска : Недостигаат повеќе музички емисии !

Благица Павловска вели дека недостигаат повеќе емисии преку кои ќе се презентира македонската песна. Таа додава дека промоцијата на македонската музика најповеќе зависи од главата…

Македонија

Судскиот процес за подметнатиот пожар пред ИН продукција никако да почне, постојано се одложуваат закажаните рочишта

Речиси една година измина од обидот за подметнување пожар во просториите на ИН продукција во Охрид од страна на познат македонски пејач, а спорот сеуште…

Македонија

Група Марифет со став дека треба поголема медиумска поддршка за македонската музика

“Има застапеност на македонска музика низ медиумите, но треба да има уште поголема застапеност.” Ова го истакна гитаристот Тоде, од група Марифет при неговото неодамнешно…