Наум ги собра на едно место македонците и во Перт

Преполна сала а се бараше и место повеќе на одржаниот концерт викендов во Петр од страна на македонската музичка легенда Наум Птерески. Атмосфера која долго ќе се памети направи Наум заедно со

Зуица, Илија Тотовски Тота и Џевад Рамаданоски. Македонците во оваа далечна земја беа спловетни во едно и заедно играа и пееа на добро познатите хитовски рефрени на Наум, од кои најбарани и најпеани беа неговите песни “Оди ѕвездо” и “Не си одиме рано”.

Забавата беше дополнително придружена од страна на групата “Млада генерација” од Перт. Концертот и овојпат беше медиумски пренесуван во живо на каналите на ИН телевизија.

Големата австралиска турнеја на Наум и своите придружници продолжува понатака при што веќе е распродаден и настапот во Рокдајл кој ќе се одржи на 1 јуни,  на 2 јуни во Камбера.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*