ВИДЕО-Шпански оркестар со изведба на “Македонско девојче”

Шпанскиот оркестар Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, кој пред еден месец направи промоција на својот најнов албум под наслов “Avo Kanto”,  низ цела Германија, излегоа со едно поинакво видео.

За време на нивниот настап во Минхен тие ја изведоа и најпознатата македонска песна “Македонско девојче” , а публиката се крена на нозе.

Оркестарот во кој членуваат Робиндро Николиќ(Шпанија), Матиа Широса (Италија), Иван Ковачевиќ (Србија), Џулиен Чанал (Франција) Стелиот Тогиас (Грција) и Сандра Санаџио (Шпанија), изведуваа традиционални песни од Источно европскиот регион , Јужна Америка и Средниот Исток.

Еве како звучи македонската песна во нивна изведба:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*