“Универзал бенд” задоволни од кратката турнеја во Швајцарија

При нивните најнови материјали кои ги снимаа неодамна момците од “Универзал бенд” се пофалија дека беа на кратка турнеја во Швајцарија. Поминале одлично, како во поглед на настапите, така и во поглед на прифатеноста од тамошната публика.

-Да, бевме Швајцарија. Амед беше претходно три месеци, јас бев само месец и половина. Таа турнеја беше прекрасна, неможам да опишам. Голема благодарност до самиот клуб “Фајв стар”, како и до газдата. Ние со Амед сме презадоволни од поминот во Швајцарија, истакнува Алмир, вокал на бендот.

Нивниот музички репертоар таму бил шаренолик, како што додава Алмир се барало се.

-Таму каде што снимавме ние се бараше се и мило ми е што излеговме во пресрет на публиката, вели Алмир.

“Универзал бенд” неодамна во соработка со ИН продукција снимија два нови видео записи. Се работи за песната “Љубов или навика” која е нивна авторска и инструменталното “Закон чочек”. Од бендот очекуваат овие новитети да бидат позитивно прифатени од публиката.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*