May 18, 2018

Македонија

“Модерато бенд” најавуваат авторска песна и проект во живо

Модерато бенд при неодамнешното интервју истакнаа дека размислуваат за снимање авторска песна. Тие најавуваат уште еден проект во живо за месец декември. Изминатиов период младите…

Македонија

Далибор Ѓошиќ: Треба да ги негуваме корените на македонската изворна музика

Моќен машки вокал кој своите почетоци ги бележи во реномираниот фолклорен ансамбал “Танец”, постојано твори , пее и создава македонска музика. Станува збор за добро…

Македонија

Јовиќ: Последниве четири години секоја година сме Австралија

Презадоволен е од изминатата австралиска турнеја а најавува и нова. Неуморниот Ѓоко Јовиќ најаува доста работа во периодот кој следува. Тој на минатогодишната австралиска турнеја…