May 3, 2018

Македонија

Спасен: Подобро е да се создаде ново и квалитетно, отколку неквалитетно да се препејува старото

Трендот на препејување на старите македонски песни кој зема се поголем замаф кај помладите пејачи претставува и позитивна но и негативна појава. Ваква констатација изнесе…

Македонија

Објавен конкусот за нови песни за Лешочкиот Фолк фестивал 2018

И оваа година се продолжува традицијата на музичко –културната манифестација на Лешочкиот фолк фест. Имајќи предвид дека „Лешочкиот Фолк Фест„ е единствена и автентична културна…

Македонија

Влатко Алексовски со став дека пејачите треба да ги следат модерните трендови

Пејачите кои сакаат да остварат музички успех, треба да ги следат модерните трендови. Според Влатко Алексовски музичарите мора да снимаат квалитетни песни со исклучиво проверени…