May 2018

Македонија

Ташко Каранфиловски доста баран во Европските земји, најчесто Данска и Шведска

Пред извесно време се врати од Данска, каде оствари успешен настап пред тамошните македонци. Ташко Каранфиловски за следниот период најавува и кратка турнеја во Шведска….

Свет

Мараја Кери го продаде свршеничкиот прстен вреден 10 милиони долари!

Светски познатата пејачка Мараја Кери, го продаде свршеничкиот прстен вреден 10 милиони долари. Според медиумите таа наводно го продала за 2,7 милиони долари. Пејачката Мараја…

Македонија

Елена Велевска, неуморна и секогаш успешна на своите настапи пред публиката

Постојано е во движење, создавање добра македонска музика, како и внесување на бројни новитети во музичкиот хоризот, која ако не фолк дивата Елена Велевска. Таа…