April 12, 2018

Македонија

Легендарните песни на Христијан Божинов без кои не поминува ниедна свадба

“Тапан грми”, “Погана” и уште неколку песни, оставија длабока трага во македонската музичка сцена а се испеаа од неповторливиот Христијан Божинов Кико, песни кои постојано…

Македонија

Бобан Мојсовски : Македонија е клекната на колена на културно ниво !

Македонија е клекната на колена на културно ниво. Ова го истакна композиторот и музичар Бобан Мојсовски при неодамнешното гостување во емисијата Промо. Според  него застапеноста…