March 2018

Македонија

Легендарната песна “Шошана” во македонска верзија на “Сузана”

Фолк пејачот Влатко Алексовски по теркот на  музичкиот тренд на  македонски јазик ја обработи легендарната песна “Шошана”. Станува збор за стара еврејска песна а која…

Македонија

Влатко и Златко со Велигденски проект заедно со своите музички соработници

Најнов и досега можеби нереализиран ваков проект, изработија неуморливите и врвни мајстори на музиката познатите Влатко и Златко Миладиноски заедно со своите музички соработници. Имено,…