February 12, 2018

Македонија

Малата Драгана Јовановска освои прво место на фестивал во Русија

Малата ѕвездичка Драгана Јовановска, освои прво место на фестивал во Русија. Станува збор за еден од најпрестижните фестивали во Источна Европа, интернационалниот музички фестивал „Golden stars…

Македонија

Душко: Има правни механизми за преземањето на македонската песна од соседите

Фестивалите во нашата земја не го губат својот сјај, туку медиумите треба да посветат повеќе внимание на македонската музика, смета фолк пејачот Душко Георгиевски, кој…