Лејди Гага има сериозни здравствени проблеми, откажа 10 концерти

Американската пејачка Лејди Гага ги откажа последните десет концерти од светската турнеја заради здравствени проблеми.

Поп ѕвездата на Твитер навеа дека заради силни болки ги откажува концертите и дека мора да поведе сметка за сопственото здравје.

Во склоп на турнејата, биле планирани настапи во Лондон, Манчестер, Цирих, Келн, Стокхолм, Копехаген, Париз и Берлин.

Гага отворено говори за хроничните болки во минатото и потврди дека има фибромиалгија.

Иако фибромиалгијата тешко се дијагностицира, СЗО ја дефинира како синдром при кој има необјасниви и распростанети болки, постојан замор, општа утринска вкочанетост и точки на телото кои се болни на допир.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*