Бруно Марс е господинот Греми оваа година

Бруно Марс триумфира со најмногу Греми награди.

Ѕвездата Бруно Марс стана изненадувачки победник на Греми наградите од неделата во Њујорк. Тој ги освоил “Албум на годината”, “Рекорд на годината” и “Песната на годината”. За нив беа додадени уште шест “грамофони” во други категории.
Раперот  Кендрик Ламар зеде пет “Греми” во ноќта со силни моменти од кампањата против насилството во шоу-бизнисот против жените. Кеша ја возбудува публиката со солзи со изведбата на нејзината молитва за нејзината мрачна приказна со поранешниот продуцент д-р Лук.
Повеќе од 13.000 членови на организациите на издавачката индустрија гласаа за дистрибуција на овие награди.
Првиот рапер Кендрик Ламар  веќе има пет награди и направи силна политичка емисија која ја засили салата и социјалните мрежи.
Хип-хоп изведувачот ги освои сите четири “Рап” награди, како и најдоброто скромно видео за Humble. Тој откри и телевизиското емитување со изведба како понуди на ентузијастички публика толкување на титулата XXX, со Боно од U2 и опкружен од уметници во маскирна облека и со црни капи.
XXX е едно од најпознатите ангажирани наслови во албумот DAMN., Кој го насочува вниманието кон убиствата на млади црнци мажи во САД.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*